Swedish Specialty Coffee Camp

 

2022 - det första året
Så vitt vi vet så var år 2022 den första gången som en unconference i kaffe anordnades i Sverige. Den 22-23 oktober fylldes Gårdshotellet i Sövestad strax utanför Ystad med kaffemänniskor som törstat efter att umgås. Även om det var ett ovant koncept så var det gott om sessions under denna första upplaga. Vad sägs bland annat om Håkan Sävlinds session om hur olika vatten påverkar smaken på kaffet med bland annat vatten från Köpenhamn och Stockholm. Alexander Ruas session om hur hans rosteri Standout Coffee arbetar och tänker när de arbetar med kaffe. Eller varför inte hela SSCC2022:s sista session av Per Nordby som pratade om kaffepriset och vikten av att inte sänka kvaliteten inom specialkaffesfären.

Lördagskvällen avslutades med att Amanda Geld sopade banan med grabbarna som ställde upp på kvällens Latte Art Throw Down.

Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som var med och gjorde helgen möjligt:

Gårdhotellet, Werme kafferosteri, Kompass kafferosteri, Kafferäven - Per Nordby, Baristashopen, Nordic Coffee Tools, Oatly, Specialty Coffee Kristianstad och EJ I BILD.

Fredrik förklarar hur griden fungerar och vad en session är

Några röster från SSCC2022