Swedish Specialty Coffee Camp

SAVE THE DATE

Vi kunde inte hålla oss utan vi bokade in 2024 års Swedish Specialty Coffee Camp nästan direkt efter att vi avslutat SSCC2023.

Se till att boka in den 30/8-1/9 i kalendern redan nu!

Vad tycker våra besökare?

SSCC 2023

15-17 september, 2023

Gårdshotellet
Skälhögsvägen 177 Ystad

Swedish Specialty Coffee Camp är en samlingsplats där kaffeälskare, baristor, och kafferostare kan växa tillsammans genom den oförutsägbara mix av engagerade deltagaare som strävar efter att skapa en unik och dynamisk atmosfär.

Vad är SSCC?

Swedish Specialty Coffee Camp är en unconference om kaffe i allmänhet och specialkaffe i synnerhet. Det är en blandning av kaffeälskare, kafferostare, baristor och företag som säljer allt ifrån svensktillverkade batchbryggare till tillbehör till espressomaskiner som befinner sig på SSCC.

En unconference är deltagardriven. Agendan bestäms till stora delar på plats och alla deltagare är välkomna att tala och hålla sessions i det ämne de brinner mest för. Om du vill sitta på bänk och titta ut över fälten och prata olika bryggmetoder, då är SSCC rätt ställe för dig!

Förbokade Sessons 2023

  • Kristian Hedborg

    Alkemisten/Ritu Coffee

  • Anders Hedström

    Vinnare Aropress-SM 2021
    Lördag den 16/9 kl 14.00

  • Rafal Wolzcak

    Beanaut Coffee

  • Daniel Eråker

    Slöinge Kafferosteri

  • Koppningstävling

    I år har vi en koppningstävling

    Fredagen den 15/9 efter kl 18.00

  • Bryggtävling

    I år har vi en bryggtävling

    Lördagen den 16/9 efter kl 18.00

Bo på hotellet

Precis som förra året finns det möjlighet att bo på Gårdshotellet. Boka enkelt på länkten nedan. För att kunna boka rum de aktuella datumen måste du ange bokningskoden “SSCC”.

Tälta på SSCC

Nytt för i år är att vi erbjuder alla som vill möjlighet att tälta på Gårdshotellets område i samband med SSCC. Det kostar 200 SEK per natt inklusive hotellfrukost. Du bokar enkelt nedan.

Mat på SSCC

I år kommer Johnnys Deli att finnas på plats på under Swedish Specialty Coffee Camp för att förse oss med mat under hela helgen. De kommer i första hand ebjuda supergoda pizzor till försäljning.

Några röster från SSCC 2022

Hör bland annat Amanda och Marcus berätta lite från Swedish Specialty Coffee Camp 2022

Så funkar det

Fredrik berättar hur gridden fungerar och vad en session är inför SSCC 2022

SSCC 2022 - Det första året

Så vitt vi vet så var år 2022 den första gången som en unconference i kaffe anordnades i Sverige. Den 22-23 oktober fylldes Gårdshotellet i Sövestad strax utanför Ystad med kaffemänniskor som törstat efter att umgås. Även om det var ett ovant koncept så var det gott om sessions under denna första upplaga. Vad sägs bland annat om Håkan Sävlinds session om hur olika vatten påverkar smaken på kaffet med bland annat vatten från Köpenhamn och Stockholm. Alexander Ruas session om hur hans rosteri Standout Coffee arbetar och tänker när de arbetar med kaffe. Eller varför inte hela SSCC2022:s sista session av Per Nordby som pratade om kaffepriset och vikten av att inte sänka kvaliteten inom specialkaffesfären.

Lördagskvällen avslutades med att Amanda Geld sopade banan med grabbarna som ställde upp på kvällens Latte Art Throw Down.

FAQs

  • SSCC är en samlingsplats för kaffeälskare, kafferostare, baristor och företag som är verksamma inom kaffebranschen. Det är en oförutsägbar mix av engagerade deltagare som strävar efter att skapa en unik och dynamisk atmosfär. Under evenemanget kan alla deltagare, inklusive ni, vara med och forma agendan genom att leda sessioner och diskussioner om ämnen som ligger er varmt om hjärtat.

  • En unconference som SSCC är deltagardriven och främjar öppenhet och kreativitet. Det är en plats där passionerade individer samlas för att dela kunskap, erfarenheter och idéer kring specialkaffe. Ni kommer att ha friheten att leda egna sessioner och diskussioner om de ämnen som engagerar er mest. Oavsett om ni är en erfaren kafferostare, en nyfiken barista eller en kaffeentusiast, är detta er möjlighet att vara med och forma samtalet och bidra till den gemensamma kunskapen.

  • En session kan vara fyra olika saker: en föreläsning, en frågeställning, en diskussion eller en labb. En föreläsning är precis vad det låter som, en klassisk föreläsning om ett ämne som du brinner för. En frågeställning är för dig som vill ha svar på en specifik fråga. Kanske driver du ett rosteri och funderar över vilka påsar andra använder och rekommenderar. En diskussion är för dig som har en fråga som du vill diskutera. Ett exempel kan vara vad finns det för fördelar och nackdelar med att märka påsarna med FOB-priset. En labb kan vara så enkelt som en koppning. Är du kafferostere och vill få feedback av andra på din rostning eller varför inte för att få andra att få upp ögonen för ditt kaffe.

  • I år har vi ett samarbete med Johnnys Deli som kommer erbjuda sina supergoda pizzor till bra priser under hela SSCC.

  • Vi arbetar intensivt för att kunna ha en minibuss eller annan transport mellan tågstationen i Ystad och Gårdshotellet.

  • Väl på plats kommer det finnas möjlighet för alla att hålla sessions. Du anmäler det enkelt genom att skriva upp din session med ett ämne på “Gridden” som kommer finnas tillgänglig varje dag.

  • Gridden är schemat över vilka sessions som kommer ske under dagen och här kan alla också skriva in sina egna sessions

Våra Sponsorer